5 de nov. 2015

Albert Beorlegui va parlar dels GENIS DEL CINEMA CÒMIC MUT: CHARLES CHAPLIN (1a part). dimarts 10 de novembre:

Albert Beorlegui ha aconseguit les simpaties dels nostres socis amb unes poques paraules: ‘Benvolguts nens i nenes, fem una mirada als records de la nostre infantesa’, tot creant un"clímax" propici a la història dels "Genis del cinema còmic mut: Charles Chaplin".Chaplin neix en una llar pobre on passen molta gana i misèria, subsistir és una lluita cada dia. Als cinc anys ja va debutar en una representació i ellà mateix va decidir que fer teatre seria el treball de la seva vida. Com a comediant de carrer en la seva joventut va captivar el director de curtmetratges Mack Sennett que li oferí treballar per a ell, amb una oferta de llibertat d'expressió artística i monetària generosa.
Després de la seva primera pel·lícula ja adopta el rol del seu personatge "Charlot". Escull vestuari, aspecte, complements i li dona també caràcter... una trista dignitat amb un punt aristocràtic. La ambició de Charles Chaplin era construir un guió, produir-lo, musicar-lo i dirigir-lo. A l'any 1917 ja és una celebritat en diners i feina. Aconseguides les seves ambicions primàries podrà fer les pel·lícules desitjades amb la direcció, producció i un guió ple de sentiment, amb rialles i alguna que altre llàgrima
Aquí acaba una conferència, que ha deixat els socis il·lusionats a l'espera d'una segona part tan interessant i divertida com aquesta presentació de l’inici de la creació de Charles Chaplin. Resum Aurora Masat, fotografia Mercè Gasch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada