16 de des. 2017

Montserrat Morral va parlar sobre MÚSICA I EDUCACIÓ ARTÍSTICA EN EL PLA EMOCIONAL DE VALORS. Dimarts dia 19 de desembre.

Montserrat Morral, autora de diverses publicacions de cara a proporcionar recursos a professors i alumnes que s’inicien en el món de la música avui, concretament, ens ha parlat de Pla Nacional de Valors (PNV). La primera descripció ha explicat que en l´Art no hi ha error, tampoc hi ha edat. Sempre estem a temps d’expressar les nostre inquietuds a través de l´art: escriure, cantar, ballar, pintar…..
El PNV ( 2011-2016) depenia de la Conselleria de Benestar Social i coordinava 16 àmbits diferents: educació, salut, economia, política, ciència, territori i sostenibilitat, diàleg social, comunicació, cultura, esport, organitzacions, comerç, justícia i seguretat. Tots aquests àmbits tenien també  uns eixos transversals: persona, autoconeixement, competències emocionals, interioritat i gènere.
Tenim la sort que Granollers hi està representada en els àmbits d´educació musical, comerç i política. Ens parla de l´Art en general, el que ens aporta en l’autoconeixement i l' auto-motivació, com potencia la sensibilitat, la bellesa , l'equilibri i l' harmonia. Com fa que la persona flueixi en plenitud, sentir, pensar actuar. També com un mitja de comunicació des de la interioritat personal i la importància de l' experiència artística en grup. Molt important la pràctica de l´art com a eina per millorar la salut. L’art facilita l’educació en valors i té una importància molt rellevant en la millora de l'aprenentatge en els altres àrees del coneixement i l'ensenyament. La societat ha de vetllar per l´educació artística, per assolir una educació integral, per una transformació social.
Projectes a Granollers: -Escola Pereanton, -Hospital de Granollers -musicoteràpia en pal·liatius,-Traces promou el projecte Musicànim -Orquestra de Cambra-apropant la música a diferents col·lectius.-Residència geriàtrica de Can Mònic- Musicoteràpia en Parkinson.
-Liant la Troca: col·lectiu de dansa Integrada a Roca Umbert
-Frec a Frec : companyia de teatre per a la transformació social.
-Escola M.de M. J.M.Ruera: Musicoteràpia en nens i nenes autistes. Integració de nois i noies amb diversitat funcional. Inclusió de nens i nenes amb necessitats educatives especials. Classes d´introducció a la musicoteràpia per a alumnes conservatoriI
I com a resum  frases importants que fan pensar:
Tothom té un DNI musical, de vivències al llarg de la vida
Fem sonar les nostres emocions. Fora la por. Expressió emocional, tristesa, alegria, ràbia, por… Retrobem el nen-a que portem dins. La veu és l' instrument musical per excel·lència per expressar emocions.“EL PAÍS CREIX QUAN LES PERSONES CREIXEN Resum Àngels Caba i Alsina, fotografia Mercè Gasch.