7 d’abr. 2024

Jaume Aulet Amela ha parlat sobre JOSEP M. ESPINÀS, UN HOME DE FER FEINES. Dimarts, dia 9 d'abril.

El febrer de 2023 va morir Josep M. Espinàs, un dels escriptors més importants i llegits de la literatura catalana dels últims anys. 

En aquesta conferència Jaume Aulet ens mostra el seu paper fonamental en àmbits molt diversos, sempre al servei de tothom (i del país), i de com això el va convertir en un autèntic home de fer feines

Així mateix, també, que en el fons Espinàs és, per damunt d’aquestes múltiples activitats, un gran escriptor que domina perfectament el seu ofici.
Tot i que ell es definia com a “soc un gandul forçat pel treball” i també “em sento còmode no fent res”, té un extens catàleg de “feines” que ha fet al llarg de la seva vida: 

-impulsor dels Setze Jutges i tres-cents concerts amb ells. 
-traductor de Brassens
-cançons per a nens i pares
-autor junt amb en Jaume Picas de l’himne del Barça
-guionista d’en Joan Capri
-articulista diari en periòdics
-els seus coneguts llibres de viatges

El conferenciant, ens fa un acurat repàs d’una part important dels noranta llibres que va escriure, llegint frases d’alguns d’ells, molt interessants i entranyables.
En resum, la conferència ha estat un relat molt ben estructurat sobre un escriptor que sempre va escriure a màquina, mai amb ordinador, i que sempre sabia trobar la perspectiva adequada per fer-se entenedor.
Presentació i resum de Martí Majoral, fotografies de Mercè Gasch i Esteve Garrell, cartell de Montserrat Lluch.