2 de febr. 2016

El conferenciant Sr. Miquel Pucurull, i el seu presentador Sr. Toni Cornelles, tots dos implicats en LA MITJA MARATÓ de Granollers, ens han parlat. Dimarts 2 de febrer.

La Mitja Marató de Granollers compleix 30 anys.
D'un començament amb pocs corredors esportistes, seran ara 14.000 les persones que el proper diumenge es disposen a moure's per una causa altruista a favor de les persones grans, joves i infants que pateixen de diabetis.
L'Entitat està oberta per a tothom. Hi ha una caminada familiar, una carrera per als aficionats i una altre per a les persones preparades per competir.
Ens han explicat la importància de la participació, del esforç de l'entrenament, de la constància de cada dia, però també dels beneficis que els provoca. Sortir a córrer cada dia té molts més avantatges i beneficis del que ens podem pensar.
Un dels mes importants es el d'envellir sense envellir. Mantenir un cos fort i sa, sense obesitat, sense excés de sucre i a més amb equilibri mental, lluny de depressions i angoixes.
Segons Miquel Pucurull, córrer regularment serveix per afrontar la vellesa i retardar-ne els estralls, tot aconseguint una vida plena i independent sense ser una càrrega per a la família. A qualsevol edat es pot començar a fer activitat física, per aquest motiu ha escrit un llibre amb el títol Mai no es tard en el qual explica com es va motivar per fer exercici cada dia, la tècnica necessària per a que l'exercici sigui progressiu i el cos s'adapti sense perjudici de la salut.
Ell diu: no soc vell, ni vull ser-ho. He fet cursos a la Universitat, escric, llegeixo, tinc projectes i corro Maratons per una causa Solidària. I per últim, "l'esport ajuda a allunyar el rovell del cos i de l'ànima”. Resum Aurora Masat, fotografia Mercè Gasch.