30 de gen. 2022

LA MITJA MARATÓ, explicacions ofertes dimarts dia 1 de febrer !

Parlar d’esport i concretament de Maratons i de Mitja Marató, sense caure en els tòpics recurrents, això és el què han fet aquest dimarts dos atletes veterans, en Josep Maria Antentas i l’Arcadi Alibés, en cap cas, ambdós mai han estat corredors professionals, l’esport el viuen per afició. 


Han triat el format d’entrevistador i entrevistat, sent un luxe pels coneixements i experiència viscuda. Com sempre van començar a fer atletisme i sense una idea preconcebuda, un dia proven de córrer una mitja marató, i ja està, han caigut al parany de satisfer una cursa darrera l’altra. Com que mai ho han plantejat des del punt de vista comercial, hi participen per plaer. 

L’Arcadi amb una humilitat que ens hi apropa, descriu de manera planera com ha anat planejant les 150 maratons arreu dels 7 continents, si ha dit 7, no 5. Els americans han separat el nord del sud i també li donen tracte diferenciat a Alaska, ja tenim els 2 continents de propina. Doncs ha aprofitat les curses per fer “turisme”, i conèixer les ciutats endemés de córrer pels seus carrers. Recorrem amb ell i les interessants intervencions d’en Josep Maria, les principals ciutats maratonianes, sense deixar les més exòtiques, com les curses a Alaska i al desert del Sàhara. Fan especial interès quan, ens descriuen les maratons de Barcelona amb totes les vicissituds per què les parts implicades, sobretot administració local, busqués solucions enlloc de posar entrebancs, l’altra ciutat que organitza la marató més multitudinària d’aquest planeta, és Nova York, inscripcions tancades a 50.000 participants dels 200.000 aspirants. 

Aquí sí que desplega totes les dots, per explicar-nos amb detall tot el recorregut, que passa per tots els barris de la monumental ciutat, permetent als atletes conèixer una ciutat rica en contrastos i monumentalitat. Com espectadors ben asseguts a les butaques, hem viscut per uns instants, les vibrants anècdotes de dos grans maratonians.

Text d'Esteve Garrell, fotografies de Mercè Gasch i Esteve Garrell, cartell de Montserrat Lluch

Benvolguts socis i amics de les Aules. 
Estem a punt per col·laborar, com cada any, amb els organitzadors de 'La Mitja Marató'
En aquesta ocasió, dimarts dia 1 ens acompanyarà Arcadi Alibés, periodista de professió, maratonià d'afició. Conegut pel gran públic per la seva activitat professional a Tv3, com a comentarista esportiu i per ser un gran atleta que ha participat en més de 100 maratons. Segur que el seu testimoni personal de voluntat, tenacitat i sacrifici per aconseguir bones marques esportives, ens servirà de referència.