20 de març 2012

Miquel Prat i Palaus va parlar de les vivències ENTRE TAURONS i MANTES, dimarts dia 27 de març.


Unisub Granollers és un club amb més de 200 socis que gaudeix de les activitats i dels serveis que oferim: gestió de llicències, cursos, lloguer d'equips, càrrega d'ampolles, trobades de grups, etc.

Miquel Prat ens ha explicat un dels seus viatges a l’Arxipèlag de Revillagigedo:  zona d’huracans i tempestes tropicals.  Està formada per quatre illes: Socorro, Clarión, Roca Partida i Benedicto, que estan situades a la Baixa Califòrnia  i pertanyen a Mèxic. Les dues primeres són les més grans. És una zona protegida per la biosfera, i per això hi ha tants peixos. Donen els permisos molt restringits per visitar-la. En l’ Illa Socorro hi ha una base militar Mèxico-americana. És una illa volcànica que té el volcà: l' Euerman de 1.130 m. d’alçada.
Van estar navegant des de Mèxic, tres dies en un vaixell de 30 mts. de llargada, volien veure animals marins grossos.
Aquesta zona fins el Canadà, és d’aparellament de balenes. Hi ha també dofins, en grups, que volen jugar i van darrera els vaixells. Peixos de molts colors, grocs, amb topos, amb ales negres, a quadres etc. Els taurons grisos no són perillosos, també n’hi ha de martell, de punta blanca, serra, tigre, blanc i llimona etc. Els tres últims ja són més perillosos.  Poden tenir fins a 4 mts de llargada. Quan els taurons van a caçar es posen tots junts al fons del mar. Les mantes tenen de 3 a 4 mts. d’amplada. No són perilloses i porten rèmores que les van netejant.
Dins del mar l’home sembla que voli. Els bussejadors no poden estar tot el dia submergits, han de pujar per descompressionar-se. Síntesi i fotografies de Mercè Gasch