Parlar per fer entenedora la Intel·ligència Artificial no és fàcil, però el resultat va ser més que satisfactori La pregunta inicial no podia ser altra que: Què és la I.A.? I, per començar a desmentir falsedats, ens diu que no és un robot, en tot cas serà un procés molt potent per absorbir ingents quantitats de dades, processar-les i oferir uns resultats. Afinant una mica més, i com exemple pràctic, fotos, dades estadístiques, valors en borsa, sons, paràmetres meteorològics etc, Classificació, Predicció i Generació de resultats.
Després d’una breu introducció en el camp musical, instruments, formats d’enregistra-ments i tecnologia de tractament dels sons, i per fer-ho més entenedor va posar uns exemples sonors, de composició aleatòria amb la proposta “Joc de daus”, Mozart 1787, “Music of Changes” de John Cage 1951 o una composició algorítmica amb “Pure Data”.
Entrem ara, a les Aplicacions de la I.A., Reconeixement de cançons amb el mòbil, Aprenentatge Musical, Recomanació de Música, Eines per la creació Musical, Separació de veus o instruments, amb uns exemples audiovisuals dels Beatles “Now And Then”, les originals gravades el 1977 i tractades amb I.A. el 2023. Encara en les Aplicacions, la Recerca en Musicologia i Bioacústica, o la Generació de Música, NO de partitures. Ens mostra un software utilitzat per generar música, SUNO, amb uns exemples i finalment ens convida a crear amb eines d’I.A. el text d’una cançó amb total improvisació, demanant que el públic assistent digués unes paraules, van dir: Llibertat, República, Pau, Muntanya i Veritat. El giny en dècimes de segon va crear el text que ve a continuació.