13 de gen. 2024

Agustí Vidal i Valls ha parlat de L'ORIGEN DE LES OLORS A LA NATURA, DE L'OLOR DE LA LLIMONA AL DEL GESSAMÍ, dimarts 9 de gener.

Hem encetat el segon trimestre del curs 2023/24, després de fer l’Assemblea anual tal com marquen els estatuts de la nostra entitat.
Avui hem gaudit d’un conferenciant granollerí, que ve per segona vegada: Agustí Vidal i Valls, és perfumista, químic i músic
La seva ha estat, podríem dir, una conferència atípica, ja que ha esdevingut un taller sobre perfums, adornat això sí, per unes molt expertes, planeres i entenedores explicacions. 
Tots els assistents, cal dir que molt disciplinadament, hem anat rebent les conegudes tires de prova de perfums, amb les que l’Agustí ens ha il·lustrat en diferents olors bàsiques, que després han esdevingut proves que en olorar més d’una tira, es convertia en una fragància diferent.

Tot plegat ha estat molt didàctic i ben conduït pel conferenciant, ajudat per membres de la Junta, ja que repartir les tires molles és una labor feixuga tenint en compte l’amplitud del local i d’assistents. 
Amb aquestes pràctiques i les seves expertes i planeres explicacions teòriques, hem anat atansant-nos als orígens de les olors a la natura

Ens ha quedat palès, doncs, que des de l’olor de la llimona a la del gessamí, que són dues de les olors més importants per fer els perfums, es poden fer infinitat de combinacions, per arribar a descobrir noves olors i fragàncies. 

També ens ha quedat clar que els perfumistes no ho tenen fàcil. Que el nas, més ben dit, el sentit de l’olfacte és molt important i complexa que donaria per una altra conferència, i que l'economia, no cal dir-ho!, també te molt a veure en aquest complicat món dedicat principalment a la dona, tot i que actualment i cada cop més, els perfums tendeixen a ser unisex.

Presentació i resum de Joan Antoni Lledó, fotografies d'Esteve Garrell i de Mercè Gasch.