22 de febr. 2015

Cèlia Puig va parlar sobre QUÈ ENS DIUEN LES ETIQUETES DELS ALIMENTS. Programa GAUDIM MENJANT, Dimarts 24 de febrer.

Ha començat la xerrada tot passant un vídeo sobre diferents maneres de comprar i ha dit que per realitzar una dieta saludable, cal fer una bona compra perquè mengem el que comprem.
Actualment els productes alimentaris tenen molta informació relacionada amb la salut. Però no sempre sabem llegir i valorar la informació que apareix a les etiquetes dels productes. En aquesta xerrada ha donat eines per poder valorar la composició dels productes, saber interpretar la informació per arribar a saber escollir la millor opció per a la nostra salut.
Ha repartit etiquetes de diferents productes per a tothom i ha ensenyat a llegir-les fent diferenciar el nom del producte del de la marca (no sempre queda clar), observar els ingredients recalcant que quan menys millor, els additius que venen regulats per la unió europea. Des de desembre 2014 hi ha un reglament nou segons la U.E. que obliga que la lletra sigui més visible, més clara, més gran, a comunicar les substàncies al·lèrgens, la informació nutricional... Ha afegir que cal comparar les diferents etiquetes d'un mateix producte i que cal fer-ho sempre per a 100gr. Considerant les calories, el greix saturat, els sucres, la sal o sodi. Ha insistit que és bo anar a comprar amb la família i quan no tenim gana. Cal educar els nens des de petits.
Aquesta conferència està dins del programa “We Love eating”, gaudiu de la vostra salut, que inclou sis temes; 1. Gaudir comprant per fer un àpat saludable, 2. Gaudir cuinant, 3. Gaudir menjant plegats, 4. Gaudir bevent aigua, 5. Gaudir dels colors de la fruita i la verdura, i 6. Gaudir de l'exercici físic. Resum Carme Esplugas, fotografia Mercè Gasch