18 de febr. 2015

Carles Capdevila va parlar sobre com VIURE DE BON HUMOR. Dimars 17 de febrer.


L’ humor és un tema molt interessant perquè ens ajuda a viure una vida amb més plenitud. A través d’un recorregut per la seva va mostrar l'interès per la comunicació, i com es va iniciar de jove, al seu poble Hostalets de Balenyà, en l’aprenentatge vital més gran, i el va fer per haver nascut en un poble petit, “ja que tot és possible i tot està per fer”. Si ens hi posem, podem amb tot. El seu tracte amb la gent, el va conduir a separar dos perfils de persona, “Emprenedors socials, i els que ni fan ni deixen fer”.
Quan va anar a viure a Barcelona, va constatar que hi havia els mateixos tics que en un poble. Va integrar-se molt aviat al barri de Gracia,: coral, grallers, esplai, ja que a l’escola dels seus fills va conèixer a tots els que estaven implicats en les associacions, i si hi vas “t’enganxes”.
De la seva experiència com a pare de dos fills adolescents, i dos de petits, va dir que l’educació de les diferents edats és molt diferent i complexa, però al mateix temps és molt enriquidora: ”t’educa a tu”. Els pares han de tenir criteri, posar límits, utilitzar la lògica i adaptar-se amb humor a les diferents situacions. De fet en la vida no és important el que et passa, sinó com reacciones davant el que et passa. Per viure cal tenir sentit del humor, riure de nosaltres mateixos, desafiar els emprenyadors, no deixar-nos acomplexar, autoestima alta tot desafiant els que ens passa, i acceptar-ho. La ironia és la manera de no prendre seriosament coses que no tenen importància, la ironia també és educadora.
Viure amb humor és com un oli que fa que tot més o menys rutlli. I en aquest moments, més que mai cal l’humor. Tot resumint: cal tenir present cinc sentits per viure amb plenitud la vida: 1- el sentit comú, 2- el sentit del deure, 3- el sentit del ridícul, 4- el sentit moral i 5- el sentit de l’humor. Resum Mercè Barnils, fotografia Mercè Gasch.