4 de febr. 2024

Vicenç Lozano ha parlat sobre LA DÈCADA MÉS CONVULSA DEL VATICÀ. Dimarts 6 de febrer de 2024.

Vicenç Lozano, va iniciar la conferència fent un recorregut per l'actual Vaticà. 
Les intrigues i complots contra el Papa Francesc i l'ofensiva de la ultradreta contra el pontificat.

Un Vaticà desconegut que presenta molts interrogants, però amb l’esperança de canvis importants d’una Església catòlica que viu un període convuls.
La mort del Papa emèrit Benet XVI, va deixar un llegat amb molts problemes per resoldre. Escàndols sobre: lluites de poder, privilegis, escàndols econòmics, “màfia, droga”, escàndols sexuals.
El conferenciant va continuar dient que ell era molt respectuós amb la gent que té fe, però com a periodista, les seves conferències sobre el Vaticà de temes delicats, són des d'investigacions rigoroses i recerques com a corresponsal de molts anys.

El perfil del Papa Francesc (87 anys, condicions físiques i mentals perfectes) és d’un Papa atípic, Jesuïta argentí, molt diferent dels Papes que l’han precedit, el seu objectiu fer reformes importants a l’Església catòlica després dels escàndols d'aquesta.
La cosa primera que va dir al ser proclamat, PREGUEU PER MI.

Com a anècdota va fer esment, que en el moment de ser proclamat Papa, va caure un gran llamp sobre la còpula de la Basílica del Vaticà.

Qui el va votar? Una revolta de les esglésies perifèriques, que volien canvis i recuperar les bases dels principis de l'evangeli del Concili Vaticà II.
Les seves reformes i actuacions primeres van ser: SÍNODE DE LA FAMÍLIA (acceptar diversos tipus de família), SÍNODE DE L’AMAZONIA (Interès amb l’ecologia) CIMERA SOBRE ELS ESCÀNDOLS SEXUALS, (Jordi Bartomeu, català gran col·laborador en la recerca dels casos de pederàstia i Joan Carlos Cruz líder de les víctimes de la pederàstia, tots dos grans amics del Papa).

El complot internacional contra Francesc i les “Fake News” provenen de magnats nord-americans catòlics milionaris, amb una gran trama de fundacions i instituts, compten amb mitjans de comunicació i una enorme influencia mundial,sobretot a les xarxes socials (Tim Bush, Napa institut, i Robert Mercer, mecenes de Bannon).
També hi ha una agència d’intel·ligència que fan espionatge fent creix actualment el sector d’ultradreta, (Itàlia, Argentina, Espanya, tot finançat).

De cara al futur s’està confeccionant una enquesta, per fer una aposta de canvis pel futur, a tots els catòlics del món. PREGUNTES: QUÈ FA MALAMENT L’ESGLÉSIA? QUÈ FARIES PER MILLORAR?

També s’està preparant un nou conclave, però hi ha molts detractors manipulant. En el Vaticà hi ha cardenals molt grans, i el Papa està preparant nous candidats, cardenals més joves amb la línia reformista actual, Cristoph SHÖBORN, arquebisbe de Viena, i Pietro PAROLIN, Secretari d’estat.
Després de tanta informació acumulada, el periodista va presentar dos llibres seus sobre totes les incidències d’aquests anys al Vaticà. INTRIGAS Y PODER EN EL VATICANO, i VATICANGATE: el complot ultra contra Francisco y la manipulación del próximo cónclave. Va explicar que va enviar 5 vegades els llibres al Papa, però li constava que no els hi havia arribat. Assabentada del tema, la monja sor Lucia Caram el 2 d’octubre del 2023, els hi va entregar personalment, i ell va prometre que els llegiria.
MALGRAT ELS GRANS PROBLEMES I REPTES ACTUALS DE L’ESGLÉSIA, ELS CRISTIANS DE BASE I TOTS ELS LÍDERS MUNDIALS TENEN POSADES LES ESPERANCES EN AQUEST PAPA BO, UN LÍDER MORAL DEL SEGLE XXI. La conferència va acabar amb un col·loqui ampli i molt interessant, pel gran interès dels assistents.
Resum i presentació de Mercè Barnils, fotografies d'Esteve Garrell i Mercè Gasch, cartell de Montserrat Lluch.