12 d’oct. 2025

Carme Ruscalleda ha parlat sobre com AQUEST ANY 2025, CATALUNYA ÉS LA REGIÓ MUNDIAL DE LA GASTRONOMIA. Dimarts 14 d'octubre

En la seva intervenció, Carme Ruscalleda, reconeguda xef amb set estrelles Michelin i referent de la cuina catalana, va destacar la gran oportunitat que representa per a Catalunya haver estat designada Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Va exposar com aquest reconeixement no només celebra la riquesa culinària del territori, sinó que també impulsa valors culturals i socials vinculats a l’alimentació sostenible, la tradició i la innovació.

La Carme va destacar la diversitat del paisatge català, que es tradueix en una gran varietat de productes de proximitat i de temporada. Aquesta realitat natural i agrícola permet una cuina arrelada al territori i oberta a la creativitat. Va fer èmfasi en la necessitat de preservar aquests valors, promoure una alimentació saludable i donar suport als petits productors i al món rural.

També va parlar del paper clau de l’educació gastronòmica i de com els centres formatius poden contribuir a formar una nova generació de professionals conscients del compromís amb el territori, la sostenibilitat i la qualitat. Les Conselleries d’Agricultura i Educació estan treballant perquè, una nova assignatura sobre cuina-nutrició, formi part dels currículums  d’ensenyament.

Va remarcar la importància de receptes tradicionals (com els guisats, els arrossos, els bullits...) i les gammes de components d’alimentació, des del producte de temporada, al liofilitzat, passant pels de conserva, congelats..., i remarcant la importància de l’etiquetatge per comprovar el que mengem.

Va transmetre que: La gastronomia catalana és un reflex de la nostra manera de viure, de compartir i d’estimar la terra. El 2025 ens dona l’oportunitat de mostrar-ho al món.

Va cloure amb un missatge molt positiu: Som el que mengem, ens movem i sentim i tot plegat amb molta il·lusió.

Resum Martí Majoral, fotografies d'Esteve Garrell i Mercè Gasch, cartell de Montserrat Lluch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada