10 de març 2024

Maria Carreras Oliva ha parlat sobre DALÍ. Dimarts dia 12 de març.


Salvador Dalí va emprendre un viatge artístic que entrellaça els somnis amb la realitat, creant un llegat que transcendeix les fronteres convencionals.

Nascut a Figueres, passant els estius a Cadaqués, va establir les bases del seu estil inconfusible

La seva implicació amb el moviment Surrealista a París a finals dels anys 20 va marcar un gir fonamental, permetent-li explorar l'inconscient a través del seu "mètode paranoic-crític"

I la seva relació amb Gala, la seva parella i musa, demostrant la influència que va tenir ella en la seva vida personal i artística.


L'obra de Dalí és un testimoni de la seva versatilitat, abastant la pintura, el cinema i el disseny, cadascun impregnat dels seus motius icònics. Les seves col·laboracions amb cineastes i dissenyadors de moda van ampliar encara més la seva influència, fusionant l'art i la vida quotidiana. 


Malgrat els interessos per l’avantguarda i els descobriments tecnològics del moment, l'art de Dalí va romandre arrelat en la tècnica i la tradició, recorrent a influències clàssiques i renaixentistes al llarg de tota la seva obra.

I tot això acabarà esclatant amb la creació del Teatre-Museu Dalí de Figueres, la seva darrera gran obra. 
Un espai que va molt més enllà d’un museu convencional, ja que és un espai que testimonia totes les vivències, creacions i influències que Dalí va tenir.


Aquest viatge, a través de la vida i obra de Dalí, des de les costes de Cadaqués fins a les alçades del surrealisme, revela una figura complexa i màgica ...
que la Maria Carreras ha tingut l’habilitat d’apropar-nos-hi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada