22 de gen. 2014

Josep M. Antentes, vicepresident de la Federació Catalana d’Atletisme va parlar sobre com L'ESPORT I L'ACTIVITAT FÍSICA AJUDA A MANTENIR LA MEMÒRIA. En col·laboració amb la Mitja Marató de Granollers. Dimarts dia 28 de gener.

La paraula esport té diverses accepcions: entreteniment, distracció, activitat física etc. L’esport pot ser individual o col·lectiu. L’esport de competició està en un altre nivell.
L’esport és l'activitat que fa la persona i el contrari és el sedentarisme.
El que empeny a la persona a fer esport és divertir-se: és el que tothom fa, i és un fenomen social que està de moda, per influència d'altres... A finals dels anys 70 es va posar de moda córrer tot caminat. Amb l’esport, estàs en forma perquè equilibra la part física amb la mental, proporciona eufòria i benestar.
L’esport el fem per passar-ho bé, però hem d’estat motivats..El benefici que ens dona ens compensa l’esforç que fem. A vegades un es pot desmotivar perquè té por de no poder fer-ho, però també hi ha la possibilitat què surti bé i ens plagui.
En caminar, quan comences surts amb gent, parles, i això fa que físicament et trobis millor. Amb l’edat es perd musculatura, elasticitat, es té menys resistència etc. L’exercici ajuda a retardar l’aparició d’aquests canvis,  de l'envelliment.
La pràctica esportiva dona claredat al que fem, ajuda a ser més àgils mentalment, perquèl la part mental és tant o més important que la física. Per practicar un esport es necesita voluntat, disciplina i autoestima. L’esport ajuda a vèncer la timidesa, a reconèixer el propi cos. Caminar és la manera més natural de fer salut. El cap va memoritzant llocs per on passes, i les jugades del contrari t’ajuda a superar els possibles obstacles que trobaràs al llarg de la vida. Amb l’esport no viuràs més anys, però sí que els viuràs millor
Resum i fotografía de Mercè Gasch
"La pràctica de l’esport contribueix a augmentar el benestar físic, emocional i social de les persones que el practiquen. El beneficis que comporta l’esport són molts, alguns relacionats amb la salut física, d’altres amb la salut mental i per últim, també hem de destacar grans beneficis socials ja que l’esport permet obrir espais de relació i comunicació entre els participants i amb la societat en general." Extret d' Esport i salut


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada