6 de febr. 2022

EXISTEIX UN DRET HUMÀ AL MEDI AMBIENT? Àlex Peñalver l'exposà dimarts dia 8 de febrer, després de l'Assemblea anual de Socis

Àlex Peñalver Cabré, Doctor en Dret per la Universitat de Barcelona Professor de la mateixa, ens ha fet una acurada exposició sobre la pregunta sobre si “Existeix un Dret Humà al Medi Ambient?.
Com activista defensor dels drets inherents a la NATURA, ens ha fet prendre consciència dels excessos que els humans li infligim en considerar que tots tenim drets i deures sobre el medi ambient. A més l’accés a la informació és un dret fonamental per tal de facilitar la decisió, per poder emprendre accions legals, per aturar o fer canviar accions que vulneren espais naturals.
Aquests drets són amagats o negats pels estaments públics i privats moltes vegades per desídia o, especialment, per interessos econòmics dels lobbys de poder. Tanmateix, ha quedat clar que cada cop hem de prendre més consciència ecològica sobre el nostre Planeta, incloent-hi el vessant activista.
Per les estadístiques presentades, ha quedat palès també que més del 80% dels estats del mon reconeixen el dret humà al medi ambient i, actualment, s'està plantejant la necessitat d'ampliar-ho a nivell global com succeeix amb molts altres drets humans.
El dret humà a l’ambient està previst en un tractat internacional regional europeu de Nacions Unides, del qual en son part tant l'Estat espanyol com la UE. Endemés, el dret humà al medi ambient també hi és a la Carta de Drets Fonamentals de la UE, a la Constitució espanyola i a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Per tant és molt important saber qui n'és el seu titular, l'objecte, el contingut i els mecanismes de protecció
Resum Joan Antoni LLedó, fotografies Esteve Garrell i Mercè Gasch 
i cartell de Montserrat Lluch.

Fotografia testimonial d'un moment de l'Assemblea: Carme Esplugas, Àngels Caba i Esteve Garrell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada