7 de març 2022

Vicenç Lozano ha parlat sobre SECRETS del PONTIFICAT del PAPA FRANCESC, dimarts 8 de març.

El conferenciant va iniciar l’exposició tot fent un recorregut per l’actual Vaticà, les seves intrigues i complots contra el Papa i l’ofensiva de la ultra dreta contra el pontificat. La utilització dels escàndols de pederàstia. Com viu el Papa dins la seu, la seva agenda per als pròxims anys Post Covid-19. Tot farcit d’anècdotes personals i d’investigacions rigoroses.
El Sr. Lozano va seguir comentant que era molt respectuós amb les persones que tenen fe i que, com a periodista, les seves conferències sobre el Vaticà de temes delicats, són producte del seu coneixement i recerca com a corresponsal de molts anys.

El perfil del Papa Francesc és el d’un Papa atípic, molt diferent dels Papes que l’han precedit. Creu que el seu objectiu és fer reformes importants a l’església catòlica desprès dels escàndols de la mateixa: escàndols sobre lluites pel poder, escàndols econòmics com màfia i droga, escàndols sexuals.
El Papa és una persona senzilla i propera a la gent, aspecte que ha portat algun problema als seus guardes de seguretat. Quan va ser elegit Papa no va voler residir al palau, sinó a “Santa Teresa” (Hotel en la Seu) compartint amb altres persones activitats quotidianes sense cap privilegi. No té mòbil, no utilitza Internet i escriu sempre a mà.

Molt sensible en canviar el rol de la dona, tant en la societat com a l’església; respectuós i rigorós amb els migrants, refugiats, i preocupat pel canvi climàtic.
Un tema de rigorosa actualitat el preocupa moltíssim: la pederàstia dins de l’església: és un recorregut de molts anys amb total impunitat. Un càncer que cal eradicar. Va donar xifres esfereïdores de molts països implicats, En l’actualitat s’està treballant amb diferents comissions per solucionar-ho però hi ha molta resistència inclús dins de la mateixa església: va enumerar diferents estaments.
Els seus actes li han portat molts enemics, dins i fora del Vaticà. En anular els privilegis de tants anys ha sofert moltes campanyes mediàtiques amb notícies falses.
També li preocupa la guerra actual entre Rússia i Ucraïna. Com també els problemes i les morts que ha ocasionat el Covid-19.

Frases seves importants: “com m’agradaria una església pobre pels pobres” “per a ser un mal cristià, millor ser ateu
“LA MISSIÓ DEL PAPA ÉS PORTAR L’ESGLÉSIA CAP EL SECLE XXI, AMB TOTS ELS CANVIS I REFORMES QUE NECESSITA”

La conferència va acabar amb un col·loqui ampli i molt interessant, resultat del gran interès que va despertar en tots els assistents.
Resum de Mercè Barnils, fotografies d'Esteve Garrell i Mercè Gasch, cartell de Montserrat Lluch.