23 de gen. 2022

Jordi Sierra i Fabra va oferir un COL·LOQUI-CONVERSA amb L'HUMANISTA. Dimarts 25 de gener.

A petició del nostre convidat, el Sr. Jordi Sierra i Fabra, es va canviar el format de conferència pel de col·loqui, la qual cosa va propiciar una connexió més propera entre l’escriptor i el públic.
“Vale más que Ud. se dedique a otra cosa que a escribir, nunca hará nada en la vida” li va dir el professor de literatura a Jordi Sierra i Fabra quan era petit. Encara sort que ell no li va fer cas i continuà amb la tossuderia de voler escriure, tot i l’oposició paterna.

Gairebé sis-cents llibres escrits i traduïts en trenta idiomes i catorze milions d’exemplars venuts avalen la trajectòria d’aquest artista.

Va treballar en l’àmbit musical, cosa que li va permetre viatjar i conèixer grans ídols de la música del moment. Va explicar anècdotes viscudes amb músics com George Harrison, Bob Dylan, Neil Young, David Bowie i Freddie Mercury entre d’altres.

Finalment però, va decidir fer un pas al costat i deixar aquest tipus de vida més bohèmia per dedicar-se a ser únicament escriptor.

El seu carácter extrovertit, inquiet i positiu fa que copsi el món amb tota mena de detalls, aquella ingenuïtat infantil, que és la font d’inspiració per les seves obres.

Altruista i generós, va crear dues fundacions, a Barcelona i Medellín (Colòmbia), per impulsar la lectura i ajudar als escriptors  joves a fer els seus primers passos.

Un magnífic col.loqui, amb pinzellades humorístiques, d’un gran escriptor i humanista amb més de cinquanta guardons a nivell nacional i internacional, entre els que hi figura la Creu de Sant Jordi l’any 2018.
Resum de Marta Peitivi, fotografies de Esteve Garrell i Mercè Gasch, cartell de Montserrat Lluch.