20 de febr. 2022

Joan Rosàs ha parlat sobre L'ÈXIT i el FRACÀS i UNA VISIÓ TRANSVERSAL DEL MÓN. Dimarts 22 de febrer.

Una conferència d’aquelles que generen divisió d’opinions entre els assistents i que considerem que, precisament això, la fa molt més interessant, ja que és un dels nostres objectius.
El conferenciant convilatà nostre, en Joan Rosàs i Xicota, Doctor en Economia i Llicenciat en Dret per la UB és, en la actualitat, Director de Relacions Institucionals Internacionals de CaixaBank. Ens ha parlat, a ran del seu interessant llibre Més enllà de l’èxit i el fracàs, de la transversalitat que, el tracte sobre el món i les persones, li ha donat viure aquesta relació, sense oblidar la seva vasta experiència laboral i humana arreu del món.
Aquest ampli espectre d’interacció amb moltes persones de diverses cultures, afegit a la seva passió per la muntanya, l’ha portat a plantejar-se:

    -Com és d’important ser i estar en pau amb un mateix per assolir l’èxit.
   -Com hem d’acceptar que no sempre podem fer el que volem, però que hem de voler ser el màxim en allò que siguem.
   -Com n’és d’important ser conscient del regal que suposa viure un nou dia, ja que no es repetirà més.
   -I com és d’important la comunicació i la vàlua personal, per tenir èxit a la vida, a part de que es pugui ser més o menys intel·ligent, esforçar-te o tenir sort.
Tot això ha estat complementat amb una força condensada explicació de termes econòmics, bancaris i fins i tot polítics, que tenen incidència a tot el món i que ha determinat, indefectiblement, aquesta dualitat de criteris en els assistents, donada sobretot per la “penosa actualitat” que envolten les institucions bancàries, la política i els polítics. També, el conferenciant ens ha donat un alliçonador ventall de termes històrico-econòmics, molt atractius i suggestius, especialment pels que no estem gaire acostumats a emprar-los.
Resum Joan Antoni Lledó, fotografies d’Esteve Garrell i Mercè Gasch i cartell de Montserrat Lluch.