El conferenciant va
desenvolupar les grans Línees mestres que emmarquen l’actual indústria del
futbol.
Aquesta ponència va esdevenir una revisió de com la indústria del futbol
ha evolucionat en les darreres dècades
i, sobre tot de quina manera històricament ha estat associada a The Walt
Disney Company, holding que s’ha consolidat com a principal empresa
d’entreteniment del món.
A la pregunta de si el futbol s’ha Disneyitzat, no hi ha una resposta única, però a partir d’una recerca amb entrevistes de diferents dirigents de la indústria de l'esport, han arribat a la conclusió que hi ha unes línies de continuïtat entre la cultura Disney i l’actual indústria de l'esport.
Aquestes línies es poden resumir en cinc eixos.
-EL PRIMER, la Disneyització va associada al procés d’Americanització de les organitzacions esportives i de les competicions.
-EN TERCER LLOC, la societat disneyitzada és el caldo de cultiu per poder franquiciar el futbol, on l’exemple del City Football Group n’és el més conegut. Actualment, estan canviant els mercats dels històrics clubs que abans eren propietat dels socis, i ara han passat a ser propietat de nous patrons que engloben fons d’inversió.
converteix els clubs en empreses de comunicació. Com Disney, els clubs acaben comercialitzant els seus herois i mites Ex. MESSI I RONALDO,
-El CINQUÉ LLOC.- EL ponent va fer esment de com ha evolucionat l’esport els últims anys, el naixement d’Internet, i el mercat dels drets audiovisuals, pot arribar a un punt de saturació els pròxims anys, les plataformes OTT (Amazon) són plataformes al servei de l'espectador i consumidor.
Finalment, el ponent va fer la reflexió: “Les grans organitzacions entenen i volen que els aficionats s’involucrin en un univers particular com és un partit, que va des de les hores prèvies a l'esdeveniment, fins d’arribar a l'estadi i seure a la localitat, l’estadi és un gran teatre, i l’aficionat s’ha de trobar còmode enmig de l’experiència esportiva, gaudir-la i desfruitar-la".
Va quedar clar que el futbol, més que esport és entreteniment.
Va finalitzar la conferència amb un petit col·loqui.
Resum de Mercè Barnils, fotografies d'Esteve Garrell i Mercè Gasch, Cartell de Montserrat Lluch.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada