tag:blogger.com,1999:blog-3861256159411904208.post392740708201595719..comments2023-10-18T20:51:59.662+02:00Comments on Agevo de Granollers: Rosa Pruna va parlar sobre Formació de pagesos: la dona empresària i la situació actual de la pagesia catalana, el dimarts dia 1 de març.agevohttp://www.blogger.com/profile/00630331551331811619noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-3861256159411904208.post-19803114961478724082011-03-08T14:13:04.654+01:002011-03-08T14:13:04.654+01:00El passat dimarts, dia 1, els assistents a la conf...El passat dimarts, dia 1, els assistents a la conferència de la Rosa Pruna vàrem tenir el goig d’escoltar una persona que coneix a fons el tema de què parla: la situación de la pagesia i de la ramaderia, no només a casa nostra, sinó també a l’estat i a la UE. <br />Ens va oferir una panorámica interessantíssima de com s’estan gestionant, des dels diversos nivells de govern, els temes relatius al sector Primari. El més important, perquè d’ell depenem tots, i d’ell depenen, també, els qui dia a dia, hi dediquen els seus esforços, de vegades amb resultats ben poc satisfactoris. És evident que hi hagut alguns encerts en la gestió, però també molts desencerts. <br />Una de les idees que va quedar clara –totes ho eren prou, però- és que ningú hauria de tenir dret a a especular amb allò que menja el poble: els cereals, per exemple.<br />Consumir allò que és global, o consumir allò que trobem a prop de casa i que és part del que ha estat l’alimentació tradicional de qualitat; el que s’anomena “Quilòmetre zero”. O bé preus molt asequibles i qualitat sospitosa, o preus raonables per donar alè al sector que ha estat el bressol del nostre país. D’allí d’on pràcticament tots procedim en un momento o altre de la nostra historia: la Pagesia. <br />Martinaagevohttps://www.blogger.com/profile/00630331551331811619noreply@blogger.com